Informatie voor ZZPers

Techniek en spullen van de ZZPer

Een zelfstandige valt niet onder de arbowetgeving. Je kan als ZZPer dus gerust op een gammele stoel in een kamer zonder ramen werken. Of het slim is, dat lijkt me niet, het zal de kwaliteit van werken niet ten goede komen. Een goede werkplek is naar mijn mening essentieel. Je moet hier tenslotte je geld mee verdienen.  Een tip kan zijn om de site rie.nl te checken. Dit is de risico-inventarisatie en evaluatie checklist van de arbodienst. Je kan hier veel gratis van downloaden en het kan nooit kwaad om het eens in te zien. 

Tips voor basisvoorzieningen voor zelfstandigen.

  • Een snelle computer is geen overbodige luxe. Koop niet het allernieuwste model maar koop wel op tijd een nieuwe.

  • Overdrijf niet met automatiseren. Zoek naar de snelste oplossing, niet de meest perfecte. Leg niet je hele focus op automatisering, dit is vaak niet de moeite waard.

  • Backup backup backup. Als je met de computer werkt dan staan er al gauw bestanden op die vitaal zijn voor de klant en voor jou. Ik hoef je dan niet te vertellen dat je nu meteen een backup moet gaan maken als je dit nog niet gedaan hebt.
  • Neem een goede printer. Een zwart-wit laserprinter is vaak beter dan een inkjet kleurenprinter. Patronen zijn duur en de kleur geeft vaak niet veel extra's. Met een laserprinter kun je al gauw 10.000 printjes maken voor 80 euro.
  • Webshops, zorg voor iDeal. Als internet marketing specialist stoor ik mij vaak aan de kwalitatief mindere webshops. Bijvoorbeeld een winkel zonder iDeal. Steeds meer consumenten raken gewend en zijn bereid te betalen via iDeal. Voor de klant is dit gratis, jij betaalt zo'n 56 tot 75 eurocent en je hebt het geld direct op je rekening.

Zorg dat je als ZZPer je interne zaken gewoon goed op orde hebt. Alleen dan kun je jezelf 100% toeleggen op jouw zaken.

Tekst door: Dots & Digits en geinspireerd door ZZP 2010

 


terug naar het nieuws